Home » Bekas Senior Dedah Sikap dan Personaliti Sebenar Zuhairi Selaku Suspek Utama Kes Bunuh Arwah Zulfarhan
Semasa

Bekas Senior Dedah Sikap dan Personaliti Sebenar Zuhairi Selaku Suspek Utama Kes Bunuh Arwah Zulfarhan

Sebelum ini bila merujuk kepada nama Zuhairi, tidak akan ada siapa yang kenal dengan lelaki ini. Siapa dia,artiskah,jutawan sukseskah?Namun masuk sahaja bulan Ramadhan 2017 ini, takdir telah berjalan di mana nama Zuhairi menjadi nama paling trending di internet ketika ini. Siapa sahaja yang melihat wajah,akan timbul pelbagai reaksi dan emosi dari netizen.

Ekoran kezaliman yang di lakukan oleh Zuhari kepada arwah Zulfarhan sebelum ini yang mana dia di katakan mengecop seterika panas ke tubuh arwah hingga mati, ia telah mengejutkan jutaan orang dan telah menghempas rasa sedih ke dalam hati ramai pihak termasuk keluarga,sanak saudara, rakan seperjuanagn dan ramai rakyat Malaysia.

Kes ini menjadi satu kes besar mengalahkan kes bunuh yang di lakukan oleh puak gangstar parang.Siapakah Zuhairi sebenarnya dan ramai netizen mempersoalkan kenapa dia boleh bersikap begitu sehingga tidak ada nilai manusia yang di tunjukkan beliau?Adakah dia memang normal atau sejak dahulu lagi perangainya sudah kasar sebegitu?

Persoalan netizen itu akhirnya terjawab apabila seorang bekas seniornya memberikan perkongsian siapa Zuhairi ketika dia belajar di STAR dahulu.STAR adalah tempat untuk mereka yang bijak pandai dan tergolong dalam kelompok elite.Namun bekas senior Zuhairi iaitu Amsyar Malek menyatakan juniornya itu memang di kenali sebagai kaki buli dan pernah memukul beberapa pelajar ketika di zaman sekolahnya.

Dalam satu tweet yang di kongsikan oleh Amsyar Malek, beliau di lihat sedih,marah,kecewa dengan sikap bekas juniornya itu.Dia merasa terkilan kerana Zuhairi tetap membawa sikapnya yang suka membuli dan pernah memukul itu hingga masuk ke universiti.Sempat juga di mengucapkan “tahniah” kepada Zuhairi kerana dia mungkin boleh tahu bilakah tarikh kematiannya.

Ia dilihat agak sinis namun tetap berbaur sedih dan kecewa di situ.

 

Ingin berkongsi Artikel?Jom Klik Hantar Artikel

Jawatan kosong sebagai writer di KisahDunia! . Berminat? Email resume anda ke job@kisahdunia.org Info Lanjut

Artikel Pilihan

error: Alert: Content is protected !!