Semasa

Lelaki 69 tahun maut terkena mercun bola

Perkongsian

[​IMG]
Foto hiasan.

PENGKALAN HULU – Seorang warga emas meninggal dunia akibat terkena mercun bola ketika menghalau haiwan liar di kebunnya di Kampung Klian Intan di sini.

Mangsa lelaki berusia 69 tahun itu telah ke kebun getahnya kira-kira jam 8 malam semalam untuk menghalau haiwan liar yang sering mengganggu tanamannya.

Ketua Polis Daerah Pengkalan Hulu, Deputi Superintendan Raduan Mohamad berkata, mangsa cedera parah di bahagian pinggang dan tangan kanan akibat letupan kuat mercun berkenaan.

“Mercun itu dipercayai meletup sebelum mangsa sempat membalingnya. Dia juga sempat berjalan beberapa meter keluar dari kebunnya untuk meminta bantuan sebelum ditemui terbaring oleh penduduk kampung.

“Mangsa dikejarkan ke Hospital Baling untuk mendapatkan rawatan sebelum dirujuk ke Hospital Sungai Petani. Bagaimanapun, mangsa disahkan meninggal dunia kira-kira jam 6.30 petang tadi,’ katanya.

Menurutnya, bedah siasat akan dilakukan bagi mengetahui punca sebenar kematian dan siasatan lanjut masih diteruskan. – Sinar

__________

*MATI TERKENA MERCUN BOLA*

A. Repot: Klian Intan.
Tempat kejadian : Kawasan kebun berhampiran
Empangan Khalid, Klian Intan, P/Hulu Perak.

B. Pengadu:
Kpl.
Alamat: Balai Polis Baling, Kedah.
C. Klasifikasi: SDR
Sek 8 Akta Bahan Letupan 1957
D. IO:

E. Ringkasan:
Pada 14/01/17 jam lebih kurang 0005hrs, semasa pengadu bertugas di pejabat EO Balai Baling telah terima panggilan telefon daripada Hospital Baling beritahu ada 1 mangsa yang dihantar dari klinik Keroh kerana terkena mercun.

F. Hasil siasatan.
Mangsa telah dihantar ke hospital Baling pada jam 2303 hrs @ 13/01/17 dari klinik P/Hulu. seterusnya mangsa dihantar ke hospital Sungai Petani pada jam 0100 hrs. Mangsa telah menjalani pembedahan pagi tadi dan keadaan stabil.

Siasatan ditempat kejadian telah ditemui serpihan mercun bola. Mangsa telah mengunakan mercun bola dikebun getahnya utk menghalau ba.bi hutan. Belum sempat melontar mercun bola tsbt telah meletup ditangan. Mangsa mengalami kecederaan ditangan kanan dan bahagian kanan pinggang. Pemeriksaan dipondok mangsa dikebun tersebut telah menemui mercun bola yg digunakan oleh mangsa.

Pada 14/1/2017 jam lebih kurang 1830 hrs mangsa telah meninggal dunia di Hosp Sg Petani. Post mortem akan dijalankan pada malam ini juga.

G. Butir-butir mangsa:
nama: 1(L) (M)
Umur 69 Thn
Kerja: Penoreh getah
Almt: Tanah Hitam, Klian Intan, P/Hulu, Perak.

Perkongsian

Klik Untuk Dapatkan Artikel Terkini Di SmartPhone Anda
Telegram:
telegram.me/kisahdunia


P/s: Terima kasih sudi membaca dan share. Jangan lupa tag nama kekawan korang dalam komen.

Mohon kerjasama untuk klik SHARE artikel ini supaya nampak lebih aktif. Terima Kasih
kisahdunia

Add Comment

Click here to post a comment

Perkongsian