Semasa

HKL nafi roti dihidang kepada pesakit sudah berkulat

Perkongsian

[​IMG]

KUALA LUMPUR 13 Jan. – Hospital Kuala Lumpur (HKL) menafikan dakwaan ia menghidangkan roti berkulat kepada pesakit di wad ortopedik hospital berkenaan seperti yang ditularkan di laman sosial, Ahad lepas.

HKL, dalam kenyataan hari ini berkata, gambar pesakit sedang memegang roti yang berkulat dalam Facebook itu adalah tidak benar.

Menurut kenyataan itu, sebaik menerima aduan daripada waris pesakit bahawa roti tersebut berkulat, pihak wad terus membuat pemeriksaan dan didapati roti berkenaan masih tidak luput tarikhnya, masih berbungkus dan tidak berkulat.

“Penjelasan lanjut telahpun diberikan kepada pihak waris bahawa tompokan kuning pada roti adalah ibu roti (yis) yang tidak diadun rata bancuhannya.

“Pesakit juga telah diberikan roti lain sebagai hidangan menggantikan roti tersebut,” menurut kenyataan itu.

HKL menjelaskan bahawa pihak hospital telah mengarah Jabatan Dietetik dan Sajian HKL untuk menjalankan siasatan lanjut berkenaan insiden tersebut termasuk membuat pemeriksaan bekalan roti di wad dan juga stok roti di jabatan berkenaan. – BERNAMA/Utusan

____________

08/01/2017 – Kuala Lumpur, Pada pukul 1530hrs, saya bersama rakan saya pergi ke hospital Kuala Lumpur untuk melawat sahabat saya di tinggkat 2 wad 1 Orthopedik.

Sseorang pebantu jururawat bahagian dapur mengantar makanan petang (roti & teh’O) kepada pesakit yang berada dalam wad tu. Roti yang pakcik itu terdapat bintik kuning(kulat) didalamnya walaupun tarikh luput menyatakan 11.01.2017.

Apabila kami bertanya kepada jururawat tersebut dia mengatakan bahawa soalan tersebut harus ditujukan kepada kilang roti tersebut. Jawapan yang tidak munasabah. Bayangkan apa akan jadi kat pesakit tersebut jika dia makan roti yang kulat itu? – Perkongsian rakan / pengguna Facebook.

@Intisari Bakers
@Hospital Besar Kuala Lumpur

[​IMG]

[​IMG]

[​IMG]

[​IMG]

[​IMG]

Perkongsian

Klik Untuk Dapatkan Artikel Terkini Di SmartPhone Anda
Telegram:
telegram.me/kisahdunia


P/s: Terima kasih sudi membaca dan share. Jangan lupa tag nama kekawan korang dalam komen.

Mohon kerjasama untuk klik SHARE artikel ini supaya nampak lebih aktif. Terima Kasih
kisahdunia

Add Comment

Click here to post a comment

Perkongsian