Semasa

‘Ketua gengster Cheras’ didenda RM100

Perkongsian

[​IMG]
Pemuda berusia 22 tahun yang mengaku ketua gengster di Cheras dan mencabar anggota polis memanggil ketua polis trafik ke lokasi dia ditahan. FOTO ihsan JSPT KL

KUALA LUMPUR 13 Jan. – Balasan mengeluarkan kata-kata kesat dan memaki seorang anggota polis yang menjalankan tugas, seorang lelaki didenda maksimum RM100 oleh Mahkamah Majistret, di sini hari ini.

Majistret Nur A’Minahtul Mardiah Md Nor turut memerintahkan S.Pativen, 22, menjalani hukuman penjara 10 hari sekiranya gagal membayar denda itu. Dia membayar denda.

Lelaki itu mengaku berkelakuan kurang sopan, mengugut, mengaibkan atau menghina bertujuan membangkitkan kemarahan dengan mengeluarkan perkataan untuk mengganggu ketenteraman awam terhadap Koperal Mohamad Azam Mid.

Dia dilapor berkata “Saya ketua gangster Cheras. Panggil lu punya boss besar mari sekarang, saya mahu jumpa tak ada hal.

Dia didakwa melakukan kesalahan itu di tepi Jalan Yaakob Latif, di Cheras, di sini, kira-kira 1.15 tengah hari, 9 Jan lalu mengikut Seksyen 14 Akta KesalahanKecil 1955, dan boleh dituduh di bawah Seksyen 14 Akta sama, yang membawa hukuman denda maksimum RM100.

Terdahulu, tertuduh yang tidak diwakili peguam, merayu hukuman minimum, manakala Timbalan Pendakwa Raya, Nur Farah Adilah Noordin memohon hukuman setimpal sebagai pengajaran. – BERNAMA/Utusan

Perkongsian

Klik Untuk Dapatkan Artikel Terkini Di SmartPhone Anda
Telegram:
telegram.me/kisahdunia


P/s: Terima kasih sudi membaca dan share. Jangan lupa tag nama kekawan korang dalam komen.

Mohon kerjasama untuk klik SHARE artikel ini supaya nampak lebih aktif. Terima Kasih
kisahdunia

Add Comment

Click here to post a comment

Perkongsian