Home » Air milo ada lipas di McDonalds Jusco Seremban 2
Semasa

Air milo ada lipas di McDonalds Jusco Seremban 2

[​IMG]
Komen pelanggan berhubung minuman coklat bercampur lipas yang tular di Facebook. FOTO FB

Seremban: Sebuah restoran makanan segera di pasar raya di Seremban 2, di sini, diarah tutup selepas seorang pelanggan menemui lipas di dalam minuman coklat dipesannya.

Restoran berkenaan diarah tutup oleh Jabatan Kesihatan Negeri Sembilan (JKNS), mulai hari ini, selepas tular di Facebook mengenai kejadian itu.

Pengarah Jabatan Kesihatan negeri, Dr Abdul Rahim Abdullah berkata, pemeriksaan pasukan penguatkuasa mendapati kebersihan restoran berkenaan tidak memuaskan dengan tahap penilaian kebersihan 57.5 peratus.

“Kami mengarahkan premis itu ditutup selama dua minggu mengikut Seksyen 11 Akta Makanan 1983, untuk siasatan lanjut.

“Pemilik premis boleh merayu selepas semua tindakan penambahbaikan diambil terhadap ketidakpatuhan. Kami akan membuat pemeriksaan semula sebelum membuat keputusan,” katanya ketika dihubungi, hari ini.

Sementara itu, beliau berkata, pihaknya juga menyiasat satu lagi kejadian seorang pelanggan menemui ulat di dalam sos sambal di sebuah restoran di Bandar Baru Nilai, Ahad lalu.

Katanya, pemeriksaan pada Isnin mendapati tempat penyimpanan makanan yang belum dimasak berada dalam keadaan tidak memuaskan dan pihaknya mengeluarkan notis mengikut Seksyen 32B Peraturan-Peraturan Kebersihan Makanan 2009. – Metro

_________

Kartini Bakar added 7 new photos.

Berhati-hati bila order dan minum air hot milo di McDonald’s, sila buka penutup sebelum minum kerana benda ni terjadi pada saya serta rakan sy Nurul Faiqah waktu lunch di McDonald jusco seremban 2, tengahari tadi,terdapat lipas seperti dalam gambar ni, dimanakah letak nya keutamaan kebersihan di restoran ini?Berapa lama kah mesin itu tidak dibersihkan, sudah berapa ramai yg minum tanpa menyedari nya.Ternyata sungguh kotor restoran ini.
#McDonaldjuscoseremban2
#Serembanmacammacamada
#KementerianKesihatanMalaysia
#KPDNKK
#hatihati

[​IMG]
[​IMG]
[​IMG]
[​IMG]

Ingin berkongsi Artikel?Jom Klik Hantar Artikel

Jawatan kosong sebagai writer di KisahDunia! . Berminat? Email resume anda ke job@kisahdunia.org Info Lanjut

Apa Komen Anda

Artikel Pilihan

error: Alert: Content is protected !!