Baru-baru ini, media sosial dikejutkan dengan kejadian 2 orang lelaki ditangkap sedang melakukan perbuatan keji di dalam kereta pada siang hari di sebuah lokasi di Negeri Sembilan. Saat didekati si perakam dari luar kereta, mereka kelam-kabut membetulkan pakaian masing-masing, menutup wajah dengan tangan angkara malu sebelum segera beredar dari lokasi terbabit.
Setiausaha masjid tegaskan Tok Imam bukan pelaku perbuatan keji dalam video
Rentetan penularan video tersebut, wujud khabar angin mendakwa salah seorang daripada mereka merupakan Tok Imam yang bertugas di Masjid Paroi Jaya, Seremban. Pihak masjid bagaimanapun segera menepis fitnah melampau itu dan telah mengeluarkan penjelasan rasmi. Muhammad Faiz selaku Setiausaha Masjid menegaskan bahawa individu dalam rakaman itu bukanlah imam masjid mereka.
Artikel Berkaitan :
👉 Gumpalan Tisu Ada Cecair Dijumpai, 2 Lelaki Lakukan Benda Tak Senonoh Ditahan
👉 Anak Tertinggal 9 Jam Dalam Kereta, Ibu Terlupa Hantar Ke Pengasuh
👉 Hilang Sejak Jumaat, Bapa Temui Anak & Kekasih Meninggal Dunia Dalam Kereta
👉 Dan banyak lagi di Whatsapp Channel Kisah Dunia!

Lelaki di tempat duduk pemandu dipercayai memakai baju korporat penjawat awam
Setelah rakaman itu tular, mereka mendengar ada pihak mengatakan ia dilakukan oleh penjawat awam berdasarkan baju korporat berwarna biru yang dipakai oleh lelaki di bahagian pemandu. Namun apabila imam masjid mereka tiba-tiba dikaitkan dengan perbuatan sumbang berkenaan, pastinya ia mengundang persepsi buruk terhadap agama.

Polis sedang jalankan siasatan lanjut
Berhubung fitnah yang dilemparkan terhadap imam masjid tersebut, sebuah laporan polis telah pun dibuat. Pihak berkuasa juga dalam usaha mengesan 2 lelaki berkenaan berdasarkan nombor plat kereta yang tertera dalam video berdurasi 42 saat itu.

KREDIT : Portal Sinar Harian
Artikel ini disediakan oleh team Kisah Dunia. Tak dibenarkan meniru isi kandungan atau mana-mana bahagian artikel termasuklah logo sewenang-wenangnya. Laporan copyright akan dikenakan.



