Semasa Viral

11 Hari Hilang.. Bila Jumpa Tangan & Kaki Berikat, Organ Hilang, Kepala Putus

Sejak akhir-akhir ini, pelbagai berita mendukacitakan dipaparkan arus media massa. Salah satunya adalah berita kehilangan seorang kanak-kanak perempuan berusia 11 tahun ini yang dijumpai m4ti dalam keadaan yang sungguh menyayat hati. Setelah 11 hari hilang, m4yat adik Siti Masyitah dijumpai dengan tangan dan kaki diikat selain beberapa organ dalaman hilang manakala kepala pula terpisah daripada badan.

BACA: Remaja Tergamak Tutup Mulut Bayi Guna Tuala, Sumbat Dalam Beg & Buang !

Menurut laporan berita Harian Metro, kanak-kanak malang itu dijumpai di sebuah ladang kelapa sawit di Kampung Tanjung Medang Hilir, Pekan oleh beberapa orang kampung setelah dilaporkan hilang pada 30 Januari lalu.

Luluh dan berkecai hati saya lihat keadaan anak seperti tu 

Difahamkan, pada jam 5 petang 30 Januari lalu kanak-kanak itu telah meminta wang RM1 daripada ibunya untuk ke kedai dan berjanji akan pulang ke rumah dengan segera.

Bila saya lihat may4tnya semalam saya jadi sedih

Saya rasa dia dib*nuh di tempat lain sebelum dibuang di kawasan ni 

Lokasi Siti Masyitah ditemui

Berita penemuan may4t itu telah menggemparkan orang ramai. Di ruangan komen, ramai yang kesal dengan sikap sesetengah pihak yang sebelum ini menafikan isu jualan organ manusia sehinggalah kini ia telah berlaku terhadap arwah adik Masyitah.

Masa orang sebar cerita cuIik curi.. semua pakat nafikan 

Bila ada berita.. muncul pihak yg menafikan.. kejadian ni terbukti benar 

Benda mcm ni tak boleh biar.. make sure anak2 depan mata

Dulu org cakap pasal sindiket organ.. pihak berkuasa nafikan.. Allah nak tunjuk 

Melihatkan ramai netizen seperti menyalahkan sikap pihak berkuasa yang seolah-olah menyembunyikan perkara ini, ada pula individu yang berpendapat positif bahawa ia mungkin bertujuan untuk mengelakkan masyarakat menjadi cemas dan hidup dalam ketakutan.

Mungkin tak mahu timbulkan panik orang ramai

Walau bagaimanapun, melalui maklumat terkini may4t kanak-kanak tersebut akan menjalani proses bed4h siasat mulai esok bagi mengenalpasti punca sebenar kem4tiannya dan seorang lelaki berusia 23 tahun telah ditahan bagi membantu siasatan.

Sumber: Facebook Harian Metro dan I ❤ Pahang 

[instagram-feed]