Home » ‘Akal Pendek Je Salah Anggap Maksud Sebenar Nafkah Batin Tu’ – Joy Revfa
Semasa

‘Akal Pendek Je Salah Anggap Maksud Sebenar Nafkah Batin Tu’ – Joy Revfa

Berikutan kenyataan yang dikeluarkan Joy Revfa semasa sidang media bersama wartawan semalam, pelbagai respon diterima daripada netizen. Menurut Joy, Hafiz tidak sesuai dan tidak layak menjadi suaminya kerana tidak dapat memberi nafkah batin. Ramai yang menganggap kenyataan itu sedikit sensitif dan mengaibkan suami.

Joy di instagram memuatnaik status menjelaskan maksud sebenar ‘nafkah batin’ yang dinyatakannya. Katanya, nafkah batin mempunyai banyak maksud bukan hanya perkara-perkara di atas katil.

Nafkah batin bawa banyak maksud

NAFKAH BATIN? Apa maksud sebenarnya?
.
Since ramai sgt yg kecoh ttg tentang NAFKAH BATIN.. Haa ni nak perjelaskan yg cetek sgt ilmu tu. Jangan pikir Nafkah Batin kononnya nak buat anak je. Dia gagal memberi nafkah batin yg saya maksudkan di sidang media tadi tu membawa byk maksud.. (tak perlu saya perjelaskan disini) Jangan fikir Nafkah Batin tu happy2 atas katil je.. Kalau tak tahu sgt maksud tu google atau tanya ustaz2/ustazah2 dulu apa sebenarnya Nafkah Batin yg saya maksudkan. Yg tetap menghukum saya konon membuka aib dia, silakan. Hanya yg follow kes saya dari awal saja tahu siapa yg buka aib siapa terlebih dahulu. Tak perlu saya nk explain satu persatu, org2 bijak pandai je yg tahu berfikir & menilai siapa benar atau siapa salah. Akal pendek je salah anggap maksud sebenar Nafkah Batin tu.
.
Bila kita DIAM org duk menghina & mencaci. Bila kita BERSUARA & perjelaskan perkara sebenar org menghukum pulak. Terpulang lah. Bagi saya hanya Allah swt sebaik2 penolong & pelindung..

sumber : joyrevfa

Ingin berkongsi Artikel?Jom Klik Hantar Artikel

Jawatan kosong sebagai writer di KisahDunia! . Berminat? Email resume anda ke job@kisahdunia.org Info Lanjut

P/s: Terima kasih sudi membaca dan share. Jangan lupa tag nama kekawan korang dalam komen.

Mohon kerjasama untuk klik SHARE artikel ini supaya nampak lebih aktif. Terima Kasih



Artikel Pilihan

error: Alert: Content is protected !!