Home » Sering Dilabel Gay Kerana Berbadan Sado, Ini Jawapan Dr Say
Fesyen & Gaya Hidup Viral

Sering Dilabel Gay Kerana Berbadan Sado, Ini Jawapan Dr Say

Sering kali masyarakat memandang serong dan juga negatif terhadap lelaki yang gemar ‘membuat badan’ atau pun kaki gym.

Memiliki badan yang sado atau kekar dikatakan ada kaitan dengan orientasi atau kecenderungan seseorang lelaki itu untuk meminati kaum sejenis.

Benarkah? Mungkin ada benarnya. Namun, janganlah kerana nila setitik habis susu sebelanga!

Itulah yang diluahkan oleh personaliti kecergasan, Dr Say menerusi laman Instagram miliknya.

“Dulu masa saya single, ramai kawan perempuan saya cakap “eee ko macam gay ah Say, “Saya ko suka laki jenis macam mana?|

“Saya ko atas ke bawah? Lepas dah kahwin tak kedengaran dah bunyi-bunyian itu..”

Katanya lagi dia berasa pelik mengapa masyarakat boleh beranggapan seperti itu, badan sado itu adalah gay?

“Awat masyarakat pikiaq gtu na? Ada badan ja mesti gay. Kesian kat kami, susah2 disiplin jaga makan + senaman last2 kena cop gay.

“Mmg xdinafikan kami suka tgk laki lain yg tuff sb kami nk compare kekurangan bdn kami dgn laki tu, mcm dada kurang tebai ka, back kurang lebaq ka..

“tp rata2 kami straight berumah tangga, beranak pinak siap,” katanya lagi.

Ada benarnya apa yang diperkatakan oleh doktor ini. Ia turut dipersetujui oleh pengikutnya di laman Instagram itu.

Apa pula pendapat anda? – Sumber: IG Dr Say

Ingin berkongsi Artikel?Jom Klik Hantar Artikel

Jawatan kosong sebagai writer di KisahDunia! . Berminat? Email resume anda ke job@kisahdunia.org Info Lanjut

P/s: Terima kasih sudi membaca dan share. Jangan lupa tag nama kekawan korang dalam komen.

Mohon kerjasama untuk klik SHARE artikel ini supaya nampak lebih aktif. Terima Kasih



Artikel Pilihan

error: Alert: Content is protected !!