Home » “Langsung Tak Sensitif, Kurang Ajar!” – Chef Wan Tegur Peniaga Online ‘Spam’ Iklan Ketika Orang Sedang Berkabung…
Inspirasi Viral

“Langsung Tak Sensitif, Kurang Ajar!” – Chef Wan Tegur Peniaga Online ‘Spam’ Iklan Ketika Orang Sedang Berkabung…

Chef Wan sudah marah lagi! Pasal apa lagi tu?

Ya, memang cef selebriti ini selalu sahaja menasihatkan pelbagai perkara namun jangan disangkal banyak yang benar dari apa yang diperkatakan itu.

Seperti dalam status terbaharunya ini di Instagram.

Chef Wan ternyata berasa sangat sedih bercerita tentang kehilangan rakannya Dato Wira Dr. Maznah baru-baru ini.

Namun dalam pada itu dia berasa terkejut melihat ada juga peniaga online yang langsung tidak ada rasa simpati dan juga peka dengan keadaan tersebut.

Mereka ini dilihat sibuk mempromosikan produk meskipun pada bahagian post tentang sebuah kematian, dukalara dan juga berkabung. Apa sudah jadi?

“As i was watching my morning CNN news and reading all the comments about out Dato Wira Dr Maznah passing away, ada pula seorang hamba Allah ini yang sibuk nak promote produk mereka.

“I find these behaviour a complete turn off, disresprectful, kurang ajar serta biadap pun ya..”

Faham juga bukan mudah menjual barangan secara online namun jika pun ‘gilakan’ duit, janganlah sampai tak peduli perasaan orang sekeliling yang sedang bersedih.

Chef Wan nyata berasa kesal dan juga kecewa dengan peniaga online seperti ini, lebih-lebih dengan sikap ‘aku ada duit aku punya suka lah’ sehingga lupa untuk menghormati rumah orang.

Para pengikut dan netizen di laman Instagram Chef Wan turut bersetuju dan berasa marah dengan peniaga tersebut.

“Orang la ni kebanyakan dah kurang adap. Masuk rumah orang nak buat sesuka hati..”

Sudahnya, block sahaja peniaga kurang adab ini. Kan? – Sumber: Cari/ Ig Chef Wan

Ingin berkongsi Artikel?Jom Klik Hantar Artikel

Jawatan kosong sebagai writer di KisahDunia! . Berminat? Email resume anda ke job@kisahdunia.org Info Lanjut

P/s: Terima kasih sudi membaca dan share. Jangan lupa tag nama kekawan korang dalam komen.

Mohon kerjasama untuk klik SHARE artikel ini supaya nampak lebih aktif. Terima Kasih



Artikel Pilihan

error: Alert: Content is protected !!