Home » Setahun Tak Bagi Nafkah Batin…- Isteri Tak Tahan, Senaraikan 9 Sebab Nak Bercerai!!
Cinta & Perhubungan Viral

Setahun Tak Bagi Nafkah Batin…- Isteri Tak Tahan, Senaraikan 9 Sebab Nak Bercerai!!

Biasa kita mendengar, kaum wanita yang sudah bergelar isteri sanggup bertahan dengan karenah suami mereka.

Meskipun disakiti, diperlakukan kejam dan tidak adil mereka tetap bersabar dan tidak pernah terfikir meninggalkan suami mereka.

Ini kerana beberapa faktor seperti menjaga air muka suami, keluarga dan juga tiada tempat bergantung yang lain.

Namun, bagi wanita yang satu ini dia seakan sudah tidak tahan dengan sikap negatif suaminya dan memang bercadang untuk meninggalkannya.

Menerusi Facebook Kisah Rumah Tangga, wanita ini meluahkan dan juga memberi 9 alasan mengapa dia perlu meninggalkan suaminya. Wow!

Baca seperti berikut:

1. Panas baran (sebelum kawin dah nampak sikit2, tapi lepas kawin kaki tgn naik. muka aku penah dipijak, rambut aku direntap, muka aku kena tumbuk)

2. Dia ni kerja on off, kerja 3-4 bulan, benti, buat masa ni dah 4 kali tukar kerja

3. Sebelum dpt kerja, janji nak tolong bayar hutang2 kitorang, kereta, rumah. Lepas dpt kerja, dia bayar kete dia je (Kete dia rosak.tapi bulan2 masih bayar. skrg pakai kete aku. aku bayar bulan2)

4. Dah kantoi dgn aku chat dgn betina. Siap cakap duduk bujang, tgh mencari pasangan lagi. mengaku duduk rumah sorang. dah kantoi janji nak berubah. Aku malas nak check betul ke tak.

5. Kantoi pegi lunch dgn betina office dia. bila aku ajak keluar mkn dia kata dia xkeluar lunch. jimat duit. tapi bila balik keje je, dia akan complaint duit dia hilang la, tericir la,. (dlm hati aku kata “hilang ke..ko pegi melantak dgn betina kat opis…?) Aku x nampak. aku baca chat dia ajak betina tu keluar lunch.

6. few days sebelum annivesary ke-2, aku jumpa gambar2 lama dia dgn gf lama. bukan sorang, bukan 2, bukan 2. ramai. ada yg aku tau. ada yg aku x tau. tapi semua sebelum kenal aku. tapi gambar tu mmg rakaman aktiviti mcm suami isteri. korang paham kan???? So, aku mmg totally pissed off. tapi entahlah.

7. Nafkah aku zahir (dah kata tukar2 kerja kan. kalau ada pun dia beli belanja rumah sebulan 2x. tapi hujung bulan aku ganti kena topup duit minyak pulak)

8. Nafkah batin (lain sikit la dari drama joy yeee) dah setahun lebih taw.. x sakit hati ke, kalau dgn kite dia x buat apa2, tapi dlm jamban dok layan cite 18sx,. KO RASA??? mcm mana nak ada anak? Dah la org tak tanya kat dia, org tanya kat aku. Family dia suruh aku pegi berurut bagai pulak. patutnya otak anak dia yg kena betulkan. Mcm mana aku tau? Hahhh.. aku ni dulu mak aku panggil CID taw.. aku check laaaa…

9. Mmg hampir setiap hari gaduh. benda2 kecik je. mcm aku x senyum kat dia n ceria setiap pagi… dah ko buat hal, ko senang2 suruh aku maafkan, lupakan dan senyum ceria penuh gigi tetiap pagi. Ko rasa?? boleh?

Cukup serba serbi kesalahan suaminya yang dinyatakan. Bab nafkah zahir, batin, curang, panas baran dan sebagainya.

Apa pula pendapat anda…cukupkan alasan wanita ini untuk meninggalkan suaminya? – Sumber: FB KRT

Ingin berkongsi Artikel?Jom Klik Hantar Artikel

Jawatan kosong sebagai writer di KisahDunia! . Berminat? Email resume anda ke job@kisahdunia.org Info Lanjut

P/s: Terima kasih sudi membaca dan share. Jangan lupa tag nama kekawan korang dalam komen.

Mohon kerjasama untuk klik SHARE artikel ini supaya nampak lebih aktif. Terima Kasih



Artikel Pilihan

error: Alert: Content is protected !!