Home » “Dia Betul-Betul Buddy Ke?” Luahan Wanita Yang Keliru Dengan Hubungan Bersama ‘Si Dia’..
Cinta & Perhubungan

“Dia Betul-Betul Buddy Ke?” Luahan Wanita Yang Keliru Dengan Hubungan Bersama ‘Si Dia’..

Min, hide profile aku. Tu wajib. And please la post apa yg aku tulis ni sbb aku rasa ramai je kene macam aku. Kisah aku ni macam ni. Dulu aku ada couple skali and end up clash. Dulu aku ni insecure sikit, noob sikit, sng kata budak baik la. Org keliling aku mostly lebih open n lancang bersuara termasuk la mulut macam harey. Hahaha. Lpas clash, aku rasa surrounding aku mould me into a new individual which aku lebih open. Kiranya aku sama je dgn org keliling aku.

Kiranya aku yg dulu hilang dlm 50% gitu la. But aku tak berubah sbb aku clash, aku berubah untuk hidup kat dunia. Supaya aku fit in dlm dunia keliling aku.

Nak dijadikan cerita, lepas aku clash aku byk bgaul dgn lelaki, but as friend la of course. Dulu aku sekolah perempuan and masa matrik pon lelaki sikit. So boleh hitung dgn jari la brapa kali aku ckp dgn lelaki. Srius tade sgt sbb aku malu. After aku clash tu aku ubah diri aku. Pergi longkang la dgn malu tu. Tahap malu aku dulu teruk sgt smpai pnh langgar tong sampah dgn lorong yg besar sbb tahu bakal brtembung dgn student lelaki. Husss. Buat malu aku je kalau igt.

Okay la aku smbung balik. After clash, almost a year la aku ni gila2 otak pon biol and alhmdulillah kawan2 aku pon masuk air. But not long after that aku ada sorg buddy ni. Dia ni masa aku couple dulu biasa je dgn aku. Yela maybe sbb aku pon awek org but antara ramai2 member laki aku, dia la paling aku boleh gurau.

Things changed a lot wheb aku makin lama berkawan dgn dia. Masa mula2 kwn dulu dia ckp dgn aku, ‘lin,kita ni kawan je tau. Tapi kawan yg gila2 punya. Tak kisah kau ngn aku bt apa sekali pon, kau dengan aku kawan’ dan aku pon anggukkan je la kpala aku and aku bukan nk lebih pon sbb sumpah aku ckp aku tak expect apa2 pon sbb otak aku ni penuh fikir assignments, lectures, ex aku yg tak paham bhasa and many more.

But after byk kali kluar hang out, we’re slowly changing. Aku pon tak perasan. Sejak bila aku dgn dia dah stop guna kau aku? Sejak bila call log aku penuh nombor dia je. Sejak bila ws aku mostly dgn dia je. Well aku tak perasan semua tu sbb semua bfore this atas faktor friendship. Aku rasa bf aku pon aku x bt cam ni.

And aku start masa lain macam sikit bila dia guna duit dia bila ktrg kluar. Aku benci dia ni bab ni lah. Aku jenis semua sndri so kalau org bayar utk aku.. Aku rasa macam dihina. Hahahahaha. Tapi tulah yg aku rasa. Aku cakap apa masalah mamat ni. Pastu mmg dia refuse guba duit aku. Padahal barang aku.. Mmg aku hangin je la.

Okay.. Psal byrkn semua expenses during hang out aku okay lagi la. Ni bila dia letak dp ws dia pic aku.. Aku dah macam wthijk la.. Aku screenshot tapi aku x tya dia pape. And kalau aku tak trun makan, dia hntr mknn kat aku. Sanggup naik moto pergi blok asrama aku. Macam kurg kerjakan? Padahal kafe dekat bawah blok aku je pun! Aku dah maki hamun dia ckp jgn dtg tapi dia mmg degil ttap hntr mknn.

And lagi satu bnda pelik is… Aku makin gedik and selalu nk kene pujuk dgn dia..haaa. Yg ni masalah aku. Bukan mslh dia. Kalau org lain hati aku batu je. Kau ckp la aku gemok ke bangang ke aku buat muka bodoh je tapi smbil buat middle finger la. But dgn buddy aku ni, dia ckp small matter je pun aku buat2 merajuk sbb nak dia pujuk.

Hahahahahahahaha. Gila. Tapi thats real baybehhh. Aku suka dia pujuk aku. But kalau aku merajuk betul aku takkan contact dia. Takkan bls ws dia n semua. And my rule is never contact dia dulu. Lantak la seminggu ke.. Biar dia. Hahahhaah. Tapi kawan2 kitorg mmg dah cop kami ni couple la sbb kat luar selamba je panggil aku sayang aku pon natural reaction jawab yes baby? And masa tu tgh makan reramai..mana tak tersedak kawan2 aku tu..

Bila aku tulis ni.. Aku makin confuse. Dia ni btul cuma buddy ke? Knapa dia layan aku lain macam. Kadang2 smpai meremang bulu roma aku dgr apa dia cakap. And mostly aku anggap aku salah dgr. Be positive. Hahahaha. Ni friendship je

Ingin berkongsi Artikel?Jom Klik Hantar Artikel

Jawatan kosong sebagai writer di KisahDunia! . Berminat? Email resume anda ke job@kisahdunia.org Info Lanjut

Screen Shot 2017-09-22 at 3.53.52 PM Screen Shot 2017-09-22 at 3.53.13 PM

P/s: Terima kasih sudi membaca dan share. Jangan lupa tag nama kekawan korang dalam komen.

Mohon kerjasama untuk klik SHARE artikel ini supaya nampak lebih aktif. Terima Kasih



error: Alert: Content is protected !!