Home » ‘Confirm Ke Awak Masuk Syurga?’ – Berang Zara Zya Dilabel Jahat Kerana Warna Rambut, Zarina Zainuddin Mengamuk
Semasa

‘Confirm Ke Awak Masuk Syurga?’ – Berang Zara Zya Dilabel Jahat Kerana Warna Rambut, Zarina Zainuddin Mengamuk

Pernah popular menerusi drama Love You Mr Arrogant, pelakon kecil molek Zara Zya mempunyai peminat dan pengikutnya yang tersendiri. Personalitinya yang ceria dan bersahaja itu membuatkan ramai yang selesa apabila berada bersamanya.

Terbaru, imej barunya yang berambut perang mendapat pelbagai kecaman daripada netizen. Ada yang berpendapat warna rambutnya sekarang tidak sesuai dan lebih cantik jika rambutnya kekal hitam. Malah ada juga yang melabelkan Zara sebagai wanita jahat. Eh apa cerita?

Saya dilabel wanita jahat

Sebab warna rambut, saya di label wanita jahat. Hurmmm kesian pada yg ada masalah fikiran. Saya hanya mampu berhuhuhuhu… bersihkan hati, maafkan manusia lain sebelum tidur. Dan yg penting, awak tiada hak untuk tentukan hidup saya dan hidup manusia lain. Awak tentukan hidup awak sendiri yg belum tentu lurus jalannya. Good night

Di instagram, Zara ada meninggalkan ‘pesanan’ kepada netizen yang sibuk menjaga tepi kainnya. Hanya kerana mewarnakan rambut, dia dilabel sebagai jahat dan Zara mendakwa orang lain tiada hak untuk menentukan hidupnya. Tentukan hidup sendiri yang belum tentu lurus sebelum mahu menjaga hal peribadi orang lain.

Berang dengan segala cemuhan netizen, rakan artis Zarina Zainuddin turut meluahkan rasa hati.

Check leher dada anak dara tu entah love bite pun penuh

Assalamualaikum Salam subuh.. Mata hijau pakai contact lens Rambut perang bila kita warnakan tapi sekarang dah moden ada pewarna rambut yang organic yang halal.. Yang tak pakai tudung biarlah itu hidup dorang korang ni suka sangat selak kain orang kenapa? Diri sendiri dulu pun tak baik mana sekarang pun dok main facebook main instagram pegi baca al-quran baca dan fahamkan terjemahan nya sekali baru nak tutup sikit orang dah tegur leher nampak lah dada nampaklah family korang semua okay ke dalam setandan pisang bukan semua buahnya elok.. Jaga diri sendiri betulkan solat korang yang konon pakai tudung tapi solat ke laut tu.. Pakai jer tunjuk baik lah dengan masyarakat keluarga sendiri mungkin tak tahu apa yang korang buat tapi Allah nampak hati perut kita.. Nawaitu tu penting bersangka baiklah dia dunia dia kita dunia kita sampai masa nanti dia berubah sendiri Kalau kita dok kata orang esok lusa Allah balikkan pada kita.. Semua ni kerja Allah tak payahlah jadi ustazah sangat kalau korang pun baru jer nak belajar jadi baikKononnya saya nak ajak awak masuk syurga dengan saya..confirm ke awak masuk syurga? Sebab ustaz kata macam tuUstaz ustazah sekarang pun makan gaji bayar sekian bayaran dia pegi lah buat ceramah kalau free free kat kampung ada ler.. Imam masjid pun ada elaun Kita semua tak lepas dari dosa selagi kita bernama manusia belajar bersihkan hati dulu.. Setiap orang diberi dugaan yang berbeza.. Sakit pulak hati akak bila @zarazya kena kutuk sebab rambut dia perang cea bukak tudung korang tu entah entah warna hijau pun ada cea cek leher dada anak dara tu entsh entah love bite pun penuh.. Pegilaaa.. Dosa kita kita sendiri tanggung bila ada suami suami tanggung dosa suami pulak sapa nak tanggung sendiri mau ingat.. Buat baik berpada pada buat jahat jangan sekali.. Lu jangan banyak sembang haaa nanti ku lempang hapah tak dapat.. Menyibukkkk jer hidup aku pun penuh ujian Aku terimalah mungkin ini ujian Allah untuk dekatkan aku padaNya.. Redha Takde sapa yang sempurna dimuka bumi ini.. Kita adalah insan menumpang atas dunia aku dengan caraku yang sederhana.. Be yourself #jagahalsendiri Last sekali maafkan saya bicara agak kasar Penatlahh..

Marah Zara Zya dikutuk dan dilabel sebagai wanita jahat, Zarina Zainuddin sebagai rakan baik memuatnaik status ditujukan khas kepada pengkritik. Katanya tidak perlulah menjaga hal peribadi orang lain, seeloknya cubalah menjaga hal sendiri. Akhir sekali jangan terlalu cepat menilai dari luaran kerana tiada siapa yang sempurna di muka bumi ini. Dia juga menasihatkan pengkritik supaya membetulkan diri sendiri sebelum mahu menegur perbuatan orang lain.

Fuhh nampaknya marah betul Kak Zarina kali ini. Kami baca pun takut! Mungkin Zarina sebagai rakan baik lebih mengenali personaliti Zara Zya dengan lebih dalam. Tidak bertudung tidak semestinya jahat kan? Dan tidak salah juga rasanya jika netizen menegur perbuatan artis kesayangan mereka.

sumber : instagram Zarina Zainuddin

Ingin berkongsi Artikel?Jom Klik Hantar Artikel

Jawatan kosong sebagai writer di KisahDunia! . Berminat? Email resume anda ke job@kisahdunia.org Info Lanjut

P/s: Terima kasih sudi membaca dan share. Jangan lupa tag nama kekawan korang dalam komen.

Mohon kerjasama untuk klik SHARE artikel ini supaya nampak lebih aktif. Terima Kasih



Artikel Pilihan

error: Alert: Content is protected !!