Home » “Mana Awek Yang Kata Nak Bogel Tu?”, Wanita Cantik Jelas Isu Nak ‘Bogel’ Jika Malaysia Menang Acara Polo Ekuestrian Sukan SEA!
Viral

“Mana Awek Yang Kata Nak Bogel Tu?”, Wanita Cantik Jelas Isu Nak ‘Bogel’ Jika Malaysia Menang Acara Polo Ekuestrian Sukan SEA!

Kecoh beberapa hari yang lalu apabila seorang wanita yang dipercayai merupakan seorang wartawan dan pengacara dari sebuah agensi berita kerajaan memberikan kenyataan sanggup berbogel jika Malaysia menang dalam Acara Polo Ekuestrian Sukan SEA Kuala Lumpur 2017. 

Kenyataan itu ditulis sendiri oleh Nur Adilla Abd Rahim dalam laman Twitternya pada hari Isnin yang lalu. 

“Aku rasa team polo Malaysia menang, sebab diaorang memang terer. Malaysia menang aku bogel!”

Entri itu menjadi viral selepas dikongsi oleh pengguna Twitter yang lain sebelum wanita berusia 23 tahun ini memadam entri berkenaan dari laman berkenaan beberapa jam yang lalu.

Kelmarin acara polo ekuestrian telah berlangsung di antara Malaysia yang diwakili Khairy Jamaluddin, dan wakil negara Brunei yang diketuai oleh Pangiran Muda Abdul Mateem Bolkiah. 

Keputusan acara polo berkenaan nampaknya berpihak pada Malaysia apabila pasukan polo Khairy Jamaluddin berjaya menewaskan Brunie dengan mata 12-4

Ekoran kemenangan itu, netizen mendesak wanita terbabit untuk bogel sepertinya ditulisnya melalui laman Twitternya. 

Walaubagaimanapun Adilla dalam kenyataanya bersama pihak mStar memberitahu bahawa dia hanya bergurau untuk bogel jika Malaysai menang. 

“Saya tak sedar gurauan saya ini dianggap sesuatu yang serius. Perkataan ‘bogel’ itu bukan bermakna saya akan betul-betul nak bogel pun.

Ia juga bukan satu taruhan kalau pasukan Malaysia menang atau kalah. Ia bukan sesuatu yang disengajakan,”

Adilla turut memohon maaf kepada orang ramai yang salah faham mengenai kenyataan yang ditulisnya beberapa hari yang lalu. 

“Saya akui perkataan ‘bogel’ itu agak sensitif dan saya mohon maaf sekiranya ada yang salah faham di atas kenyataan itu,”

Anak sulung daripada tiga beradik itu turut mendakwa bahawa dia akan lebih berhati-hati apabila membuat sebarang kenyataan di media sosial di masa akan datang.

Sumber mStar

 

Ingin berkongsi Artikel?Jom Klik Hantar Artikel

Jawatan kosong sebagai writer di KisahDunia! . Berminat? Email resume anda ke job@kisahdunia.org Info Lanjut

P/s: Terima kasih sudi membaca dan share. Jangan lupa tag nama kekawan korang dalam komen.

Mohon kerjasama untuk klik SHARE artikel ini supaya nampak lebih aktif. Terima Kasih



Artikel Pilihan

error: Alert: Content is protected !!