Home » Tak Hadir Kelas Lakonan, Que Haidar Bengang Dengan Pelakon Baru Kacak/Cantik Tapi Kayu?
Semasa

Tak Hadir Kelas Lakonan, Que Haidar Bengang Dengan Pelakon Baru Kacak/Cantik Tapi Kayu?

Zaman sekarang memang banyak sangat artis muka muka baru yang kadang tak dikenali. Mungkin ada yang kenal rupa tapi tidak pada nama. Isu berlakon kayu ini bukanlah hal baru. Siapa agaknya yang berlakon kayu tu?

Pelakon otai kita, Que Haidar menerusi post terbarunya di satu group Facebook, Movie Addict nampaknya makin meluat dengan isu pelakon ‘kayu’ ini. Hmm sabarlah. Admin pun rasa ramai sangat kayu sekarang ni. Lebih kepada rupa dari bakat. Apa kata pelakon baru dengar nasihat Que ni. Ada bagusnya jugak..

Muka pelakon baru langsung tak nampak

Bengkel2 lakonan anjuran finas, kelolaan Puan Fatimah Abu Bakar, Ibu Fauziah Nawi, Elly Suriati Omar, Zul Huzaimi.. muka2 pelakon baru yg kononnya kacak dan cantik2 belaka tapi kerja mcm haram langsung tak nampak.. yg sy nampak pelakon2 yg mmg dah ada basic acting dlm teater yg hadir..kalau sy nak cdgkan ke Persatuan Seniman supaya buat meeting dan menyenaraikan semua pelakon baru yg kayu supaya wajib menghadirkan diri ke class lakonan ajuran finas..

Dari class asas lakonan hingga ke advance class dalam masa setahun.. jika tidak hadir atau kehadiran tidak lengkap, mereka2 ini tidak dibenarkan shooting.. supaya ada sedikit garis panduan utk station tv, producer dan director yg sekarang ni kemaruk sgt dgn hanya memandang pada followers IG dan rupa paras.

Cantik kacak tapi kosong

Ini juga dpt memberi sedikit peluang utk mereka2 yg rasa diri cantik or kacak2 tapi ‘kosong’ ni berilmu walaupun sedikit.. dan mungkin juga memberi sedikit ruang/peluang utk mereka yg sememangnya berbakat dan berilmu yg masih tercari-cari ruang dan peluang mereka.

Jadi pihak produksi harus check dgn pihak seniman terlebih dahulu adakah pelakon2 yg mereka nak ambil shooting itu sudah layak syarat dari pihak seniman atau tidak.. apa pendapat anda atau ada cadangan lain..?

Sumber : Que Haidar

Ingin berkongsi Artikel?Jom Klik Hantar Artikel

Jawatan kosong sebagai writer di KisahDunia! . Berminat? Email resume anda ke job@kisahdunia.org Info Lanjut

P/s: Terima kasih sudi membaca dan share. Jangan lupa tag nama kekawan korang dalam komen.

Mohon kerjasama untuk klik SHARE artikel ini supaya nampak lebih aktif. Terima Kasih



Artikel Pilihan

error: Alert: Content is protected !!