Home ยป Viral Cincin Swarovski Harga RM29, Netizen Bengang Dapat Cincin Plastik Macam Main Tikam
Fesyen & Gaya Hidup Viral

Viral Cincin Swarovski Harga RM29, Netizen Bengang Dapat Cincin Plastik Macam Main Tikam

Kecoh di media sosial apabila dikatakan cincin Swarovski dijual dengan harga runtuh di sebuah laman web tempatan.

Harga cincin kristal itu dijual dengan harga begitu murah, bayangkan harga asalnya RM500 namun cuma dijual RM29 di laman sesawang tersebut. Siapa yang tak teruja, bukan?

Maka, ramailah netizen yang mula tag rakan masing-masing, malah yang wanita tidak ketinggalan tag suami atau bakal suami untuk membelikan mereka cincin tersebut.

Belum pun beberapa hari menjadi tular, seorang wanita tampil mendedahkan pengalamannya membeli cincin tersebut dari laman web yang sama beberapa tahun lalu.

Ternyata, ia mengejutkan ramai orang. Cincin tersebut bukan sahaja palsu, malah ia cuma diperbuat daripada plastik. Memang kena game sis!

“Nie lah cincin rm29 swarovski from mysale tahun 2014 lagi dah ada.

“Yang sekarang baru nak viral lol. Plastik,” ujar netizen bernama Dee Yaya ini.

Perkongsiannya mendapat perhatian ramai, maklumlah di kala semua orang sedang teruja untuk menempah cincin pilihan hati. Siapa yang tak mahu memakai swarovski, bukan?

“Tapi rm29 utk harga plastik, mahal nok!! Aku tahulah tak ori, but at least aku fikir dea steel yang acah-acah silver gitu.

“Plastik je hanad,” katanya lagi geram.

Kesimpulannya jangan mudah terpedaya dengan iklan terlajak murah terutama untuk barangan yang diketahui sememangnya mahal. Mungkin ada udang di sebalik batu.

Jadi hati-hati ya! – Sumber: Twitter Dee Yaya

Klik Untuk Dapatkan Artikel Terkini Di SmartPhone Anda
Telegram:
telegram.me/kisahdunia


P/s: Terima kasih sudi membaca dan share. Jangan lupa tag nama kekawan korang dalam komen.

Mohon kerjasama untuk klik SHARE artikel ini supaya nampak lebih aktif. Terima Kasih

Artikel Pilihan

error: Alert: Content is protected !!