Inspirasi

Dear parents – [kisah dunia]

Perkongsian

–> K1ik jika rasa post ini patut dibuang

Dear Parents

Assalammualaikum and hai.

Sejak akhir ni I could see that iium confession penuh pasal roommates, sihir, tempat kerja, kahwin etc. Tapi, saya paling tertarik pasal issue pedophile ni.

Serious talk, when I was a little kid I never knew that theres some part of out body that cant be touched by others. Sampailah when I was in standard 5, I read it in a comic. Barulah I tahu.

I pon pernah je kena masa I tadika sampai darjah 1 or 2 kot. Masa tu pergi sekolah naik van and I orang last dia akan amik masa nak pergi sekolah and orang last yg dia akan hantar balik sebab I jiran sekampung dia. He touched my private parts while smiling and like it was nothing you know.

Yg Allah, and masa kecik, budak yg sebaya ada lelaki je dekat kg tu and I used to play with them. And yet one of them pon pernah did the same thing to me. I didnt know that its wrong sampailah I grown up and can think logically. The point is I think maybe He saw someone closed to him did it before and then he just want to know the reasons and feelings? Idk

I never told my parents, friends or family about this matter because the norms in our society which they are not yet open regarding this pedophile issue.

One of the effects to me is I dont like to be touch. Alhamdulillah sebab dulu masuk asrama so sekarang kalau girls peluk less than 1 or 2 minutes I okay je. Tapi tu pon it takes a long time jugaklah for me to adapt. Masuk asrama masa form 1, form 5 dah nak keluar tu baru I rasa okay kalau ada someone peluk ke apa.

People akan cakap I sambung ke apa ke sebab x suka salam or peluk waimah tersentuh tangan pon. Ya Allah like seriously korang tak rasa perasaan nak nangis or tempat yg kena sentuh tu rasa panas je and berpeluh macam nak demam.

Secondly, bila ada orang dewasa ke or anyone yg macam strangers ataupun pok cik mok cik ke nak dekat dengan budak kecik ni I rasa takut. Negative thoughts yg diorang ni will do something bad tu macam berlegar dalam fikiran cemtu.

Ada jugaklah lagi kesan dia dekat social development budak macam aku ni. Huhu. Tapi macam dah panjang je aku tulis ni.

Finally, dear parents do take notes everyone yg ada direct access to your children ni punya personality and perangai. Please. Pedophile are everywhere and dia tak kira jantina pon. Perempuan pon boleh jadi pedophile. So take note.

Apa yg your children tengok pon kena awasi sebab sometimes mangsa pedophile boleh apply dekat their friends or siblings out of curiosity kenapa those people did that to them. Adios. May you get something from this

Tralala

Sumber & Kredit: iiumc

–> K1ik jika rasa post ini patut dibuang

Perkongsian

Klik Untuk Dapatkan Artikel Terkini Di SmartPhone Anda
Telegram:
telegram.me/kisahdunia


P/s: Terima kasih sudi membaca dan share. Jangan lupa tag nama kekawan korang dalam komen.

Mohon kerjasama untuk klik SHARE artikel ini supaya nampak lebih aktif. Terima Kasih
kisahdunia

Add Comment

Click here to post a comment

Perkongsian